Su Jok - terapie coreana prin acupunctura


            O sistematizare moderna a reflexologiei si acupuncturii, aplicata corect, aceasta metoda da rezultate imediate. Din cele mai vechi timpuri, omul a incercat sa descopere tainele Universului, sa inteleaga fenomenele, suferintele sau bolile ce s-au abatut asupra lui, dar mai ales sa gaseasca explicatii logice si leacuri.

   Asa au aparut si vracii, care erau considerati alesi ai zeilor, intrucat aveau capacitatea de a vindeca diverse afectiuni. O parte din cunostintele aplicate cu mii de ani in urma au supravietuit pana in zilele noastre, dovedindu-si eficacitatea in mai multe cazuri. Un exemplu concludent il constituie descoperirea, in 1927, in Coreea de Sud, a unor ustensile folosite in acupunctura si presopunctura ce dateaza de mai bine de 3.000 de ani.

   Tot in Coreea a fost creata una dintre cele mai eficente metode din domeniul terapiilor alternative, care completeaza medicina alopata. Denumita "Su Jok" aceasta a fost dezvoltata de profesorul Park Jae Woo, un om de stiinta cu profunde cunostinte de medicina si de o inalta spiritualitate. "Su Joki reprezinta o activare terapeutica a corespondentei mainilor si picioarelor cu restul corpului. "Su" inseamna "mana", iar "Jok" inseamna "picior".

   Cu ajutorul acestei terapii se poate trata orice parte a corpului, orice organ sau articulatie, efectele aparand in cateva minute, daca este aplicata corect. Este considerata o adevarata stiinta, fiind practicata in prezent in peste 300 de tari din intreaga lume.

      Cele 365 de acupuncte. Corpul omenesc este o forma de viata asemanatoare unui Univers minuscul si bine organizat, avand tot necesarul pentru a-si mentine viata si a exista in natura ca un fenomen independent si integru. Cu ajutorul acupuncturii Su Jok se pot trata numeroase boli hepatobiliare, cardiovasculare, gastrointestinale, ginecologice, pareze si hemiplegic, traume osteo-articulare, artrite, depresii, insomnii, migrene etc.

   Pe maini si pe labele picioarelor se situeaza sisteme de puncte cu activitate inalta, conforme tuturor organelor si partilor corpului. Stimularea lor are o actiune curativa si prolifica pronuntata. Pentru a invinge bolile este necesar ca energia vitala din organism sa se desfasoare liber, fara oprelisti.


       Diferenta dintre Su Jok si acupunctura chineza. Su Jok este o miniacupunctura, care se bazeaza pe proiectia meridianelor energetice ale corpului fizic in palme si in talpi, dar si in alte zone bine determinate pe suprafata corpului. Este mai complexa si mai plina de logica, are niste formule mai exacte, iar acestea se deduc din individualitatea pacientului.

   In metoda chineza se dau formule care pot avea efect la unul sau doi pacienti, dar care la alti zece nu dau niciun rezultat. In terapia Su Jok, inainte ca pacientul sa intre la tratament, se fac testari speciale atat din punct de vedere fiziologic, cat si psihologic, astfel incat sa poata fi deduse formulele individuale care se potrivesc fiecarui pacient. Intervenind apoi la cauza, se inlatura efectul. Se lucreaza cu ace foarte mici, in ministem.

      Stimulare punctelor cu ajutorul semintelor. Intrucat reprezinta corpuri vii, semintele pot face schimb de informatii energetice si pot crea in jurul lor un biocamp. Ele poseda calitati unice ale stimulatoarelor naturale si, fiind aplicate pe punctul de corespondenta, actioneaza prin biocampul lor.

   Semintele pot fi folosite in toate metodele terapiei Su Jok, trebuie doar sa fie alese corect, tinand cont de anumite insusiri, precum culoare si concordanta cu functiile celor sase energii, in final ele fiind fixate la punctele de corespondenta gasite. Cele sase energii cu care se opereaza sunt: caldura, vantul, umiditatea, arsita, frigul si uscaciunea, care sunt cauza primara a tuturor celor existente.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 comments:

MiiutaChan spunea...

Interesant articol, se vede că te-ai documentat. Îmi place că este complex, eu îl găsesc util şi interesant. Kamsamnida dee;)

Dee spunea...

Mersi Mia.

Andra spunea...

wow...super tare~! cum spune si mia, se vede ca te-ai documentat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...