Pepero Day in Coreea





Unii spun ca azi e sfarsitul lumii, altii ca e doar inceptul weekendului, coreenii spun ca...azi e ziua Pepero. 11/11 sau 11 noiembrie este zi de sarbatoare pentru coreeni si daca te afli in Coreea de Sud in aceasta perioada s-ar putea sa primesti o cutie cu gustari lungi si subtiri de ciocolata, Pepero. Cele clasice vandute de Lotte sunt niste bete lungi de biscuit inmuiate in ciocolata, insa de-a lungul timpului au ajuns ca capete o forma de covrig cu diferite glazuri inauntru: ciocolata, numindu-se Pepero nud, ciocolata cu migdale, caramel, capsuni, afine sau lamaie. Exista si varianta extra large, cam cat bratul unui adult. Fie ca iti faci cumparaturile in supermarket sau te plimbi pe strazi sigur te vei simti coplesit de sticksurile multicolore aflate la tot pasul.

photo taken by: Becky@The Constant Crafter

 Cum a inceput aceasta sarbatoare?

Cofetaria Lotte a introdus Pepero pe piata coreeana in 1980 si multi dintre cetatenii coreeni cred ca aceasta sarbatoare a fost inventata de ei pentru a-si spori vanzarile. Trebuie sa recunosc, se pricep extrem de bine sa-si promoveze marfa si sa faca vanzare. Inca un plus pentru business-ul coreean. La acea vreme vandusera doua treimi din totalul anual al vanzarilor pe un an cu doua luni inainte de 11 noiembrie. Desi asta ar insemna un castig imens, compania respinge aceste afirmatii spunand ca au inceput sa vanda abia in anul 2000, dupa ce personalul responsabil de marketing a inceput sa observe o crestere a acestor gustari in jurul datei ce s-a transformat acum in sarbatoare. Brand manager, Koo Jaryung sustine ca "Defapt, nu noi am inceput trendul <Pepero Day> ci niste fetite din Busan au daruit Pepero prietenilor, urandu-le sa fie inalti si subtiri ca si cifra 1. Iar acest lucru s-a intamplat pe 11 noiembrie 1995".

photo taken by: Becky@The Constant Crafter  
Indiferent de locul de provenienta, aceasta sarbatoare s-a incatusat in inimile oamenilor la fel ca altele si aici va ramane. Astfel de sarbatori ma fac sa iubesc Coreea si mai mult pentru ca tot timpul imi aduc aminte ca detaliile mici fac diferenta si asta conteaza enorm pentru mine. Mi-ar placea sa inmanez Pepero prietenilor in semn de recunostinta, sau sa ii fac cadou iubitului. Insa sa nu credeti ca cei din categoria "junior" nu profita de aceasta sarbatoare, pe langa deliciul continutului, Pepero sunt adesea folosite ca si sabii de lupta, baghete magice sau fluiere in jocuri, dezvoltandu-le copiilor imaginatia.

Pepero song

Trebuie sa mai stiti ca Pepero a fost inspirat de "Pocky", produs de compania japoneza Glico si consta in jur de 700 - 1000 de woni, cele standard.





Apropo, din punct de vedere sentimental, voi cui i-ati oferi un Pepero daca ati avea ocazia?

Eu i-as oferi lui Park Yoochun, sau poate Lee Minho? Ah nu, Choi Siwon, ar merge perfect with his chocolate abs...Ah da si Lee Junki pentru ca e un dulce si...T.O.P si....Kwon Sang Wo si...Lee Minwoo si....trebuie sa economisesc multi bani.

Happy Pepero Day!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 comments:

Cassiana spunea...

Eu i-aș oferi lui Kim Jae dork pardon Kim Jaejoong. ^___^
Happy Pepero Day~~~!

Dee spunea...

Lui sa ii iei cu aroma de lime, ca nu-i place dulcele ;)

Happy Pepero Day!!

Andra spunea...

Eu am mancat Pocky ca ne-a adus sensei. Sunt super bune :X:X Sunt sigura ca Pepero vor fi la fel bune :) Eu cu siguranta le-as oferi prietenilor mei si tuturor vedetelor coreene care imi plac. Trebuie sa economisesc mai mult ca tine xD

Happy Pepero Day! ^^

Cassiana spunea...

@Dee: Stiu. Lui ii place altceva , nu are cum sa se amestece unul cu altul. O sa fie mai special... *cough*beer*cough*

Anonim spunea...

asta chiar ca a fost informativ, chiar ma intrebam ce-i ala pepero ca l-am vazut pe Xander tweetarind despre el :DD
Mersi pt informantie!

Eu i-as fi oferit tot lui Kim Jaejoong <3

Dee spunea...

@Lina: Cu placere. Chiar ma intrebam daca sa fac un poll cu optiuni sau nu, dar pe urma mi-am spus ca sigur castiga JJ si n-are rost :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...